X

SAIL Greenwich

Een jaarlijks terugkerend evenement wat begon in 2012 tijdens de Olympische Spelen in Londen. Een prachtige locatie wat helemaal past bij de schepen.

SAIL Royal Greenwich

In 2012 is het Nautisch Evenementen Bureau een nieuw evenement gestart in de Borough of Greenwich, een stadsdeel van London. Gesteund door de aandacht die London kreeg als organiserende stad van de Olympische Spelen 2012 zijn er tijdens de Spelen vaartochten georganiseerd met een 16-tal Tall ships op de Thames. De Borough of Greenwich verzorgde ongeveer een derde van alle Olympische wedstrijden!
Logistiek en nautisch was Sail Royal Greenwich een enorme uitdaging daar het 25 jaar geleden was dat London een vloot tall ships op bezoek kreeg. Vorig jaar was de derde editie waar het evenement gekoppeld was aan een Tall Ships Regatta; een zeilrace van Falmouth naar Greenwich waar ruim 50 schepen aan deelnamen. Dit jaar is het evenement in de laatste week augustus ( 27 – 31 augustus 2015). In 2017 is de start gepland van de Trans Atlantic Tall Ships Race (Rendez-vous 2017 Tall Ships Regatta).. Dit is een race voor grote Tall ships via de VS naar Canada en weer terug. De Start is in het Paasweekend.

Voor meer informatie vult u het aanvraagformulier in of u neemt contact op met het Nautisch Evenementen Bureau.

Officieel partner van SAIL Amsterdam 1995, 2000, 2005 en 2010 en van onder meer: