X

EVENEMENTEN

SAIL Amsterdam 2020 – GEANNULEERD

Update: 

Amsterdam, 22 april 2020 – SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Daarmee respecteert en volgt SAIL de noodzakelijke maatregelen vanuit de bevoegde instanties. Met de nieuw aangekondigde maatregelen, inclusief een verbod op grote evenementen tot 1 september a.s., is het onmogelijk geworden om SAIL Amsterdam 2020 te organiseren. In zorgvuldige afstemming met de Gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en andere betrokken partners is de lastige beslissing genomen om SAIL pas weer te organiseren in 2025.

Van 12 t/m 16 augustus 2020 vormt Amsterdam voor de 10e keer het decor voor honderden prestigieuze Tall Ships, het varend erfgoed en marineschepen. Ervaar het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. Van de SAIL-In tot de innovatieve havens, van de podia met (inter)nationale artiesten tot de Amsterdamse initiatieven: SAIL Amsterdam 2020 verbindt jou met de schepen, bemanningen en bezoekers uit de hele wereld! Vaar je mee?

Stap aan boord van de 10e jubileumeditie!

Website: www.sail.nl

Informatie Hospitality:
Tel: 020 2371680
Email: hospitality@saileventpartners.nl

Delfsail

De 7e editie van DelfSail zal plaatsvinden van donderdag 10 t/m zondag 13 juni 2021.

DelfSail:

 • Is het 2e Sailevenement van Nederland sinds 1986 (na Sail Amsterdam sinds 1975) 
 • Heeft een geheel eigen karakter
 • Altijd gratis toegankelijk, ook in 2021
 • Is geliefd bij de bezoekende schepen, mede door haar ligging naast het centrum
 • Met een hartelijke bevolking en een warm, informeel karakter
 • Het evenement bij uitstek voor relatiemarketing in het bedrijfsleven
 • Wordt gedragen door honderden bevlogen vrijwilligers
 • Staat bekend om de exotische schepen die de stichting in de afgelopen edities binnen haalde
 • Maar ook om de optredens van populaire artiesten
 • Biedt een klinkend publieksprogramma voor alle leeftijden, jong en oud
 • Houdt rekening met kwetsbare mensen, ouderen en speciale doelgroepen
 • Is internationaal en omarmt de bezoekende bemanningen (soms letterlijk..)

Daarom is DelfSail de trots van Delfzijl en het gehele Noorden

Website: www.delfsail.nl

Informatie Hospitality:
Tel: 020 688 1818
Email: info@sailevenementen.nl

Sail op Scheveningen

Van 20 tot 23 juni 2019 waren de havens van Scheveningen het decor van Sail op Scheveningen. De eerste editie van dit evenement was een ongekend succes. Maar liefst 220.000 personen bezochten het eerste ‘tall shipevenement’ van Den Haag.

Sail op Scheveningen ging op de donderdagochtend direct spectaculair van start met de Sail-In Parade, een indrukwekkende optocht van alle 24 Tall Ships. Op vrijdag presenteerden de bemanningsleden zich feestelijk aan het publiek en vond de uitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta plaats. Zaterdag en zondag maakte het publiek massaal gebruik van de gelegenheid om de schepen gratis te bezoeken en ook de kinderactiviteiten waren een enorm succes. Op zondagmiddag werden de schepen en hun bemanningsleden uitgezwaaid door de vele duizenden bezoekers op het strand, de boulevard en de kade. Een evenement met een enorm goede sfeer, tevreden bezoekers en een grote lokale betrokkenheid.

Scheveningen heeft zich afgelopen dagen van haar beste kant laten zien aan alle bezoekers én aan de honderden bemanningsleden van alle schepen. En dat is ook bij de internationale partner van het evenement niet onopgemerkt gebleven. Robin Snouck Hurgronje, race chairman of the Liberty Tall Ships Regatta 2019:

“Het eerste bezoek van de STI (Sail Training International) Tall Ships Fleet aan Scheveningen is een groot succes. Alle schepen zijn enthousiast over de gastvrijheid en faciliteiten. Voor wat STI betreft, kijken wij uit naar een volgende gelegenheid om Scheveningen te betrekken bij een Tall Ships Regatta. Wij komen zeker terug!“

Website: www.sailopsch.com

Informatie Hospitality:
Tel: 020 688 1818
Email: info@sailevenementen.nl

The Tall Ships Races Harlingen

In 2014 was Harlingen voor het eerst hostport van The Tall Ships Races. The Tall Ships Races worden sinds 1956 georganiseerd door Sail Training International. Een van de voorwaarden die de STI stelt is dat de crew aan boord van de Tall Ships voor minimaal 50% uit trainees, jongeren tussen de 15-25, bestaat. In 2014 vestigde Harlingen een wereldrecord door de deelname van 336 trainees!

Na twee succesvolle eerdere edities in Harlingen, is Harlingen voor de derde keer gasthaven. Het evenement is van donderdag 14 tot en met zondag 17 juli 2022 in Harlingen en programma wordt later bekend gemaakt.

Organisatie: Stichting Harlingen Sail.

 

Website: www.thetallshipsharlingen2018.com

Informatie Hospitality:
Tel: 0517 744 044
Email: info@harlingensail.com

Sail Den Helder

 

Website: www.saildenhelder.nl

Informatie Hospitality:
Tel: 0223 678714
Email: secretariaat@saildenhelder.nl